Kazanç Bahçesi Blog


Yaz Çiçekleri Hakkında Bilgiler


Yaz çiçekleri canlı renkleri ve sevimli görünümleriyle evlerin, balkonların, terasların ve bahçelerin vazgeçilmezlerinden. Yaz çiçekleri nelerdir ve yaz çiçekleri ne zaman ekilir aşağıda verilmiştir.

1. Kasımpatı ve Saraypatının Renkli Akrabası: Yıldızpatı Çiçeği

Aslında bir tür papatya olan yıldızpatı tane tane renkli taç yapraklarıyla dikkat çeker. Orijinal adı aster Yunancada yıldız sözcüğünden türemiştir ve gerçekten yıldızı andırır. Bu dinamik çiçekler evinizin en yorgun köşelerine hayat katar. Yaz boyunca neredeyse hiç çiçeksiz kalmaz. Bu yaz çiçeğinin eflatun, pembe veya beyaz renkleri bulunur. Haziran ayından itibaren çiçeklenir.

2. Kara Gözlü Susan da Derler: Güneş Şapkası Çiçeği

Yine bir papatya türü olan bu yaz çiçeğinin altın sarısı taç yaprakları ve çikolata renkli ortaları vardır. Bu yaz çiçeği 5-10 cm kadar uzar ve aslında yaban çiçeği olduğu için bakımı oldukça rahattır. Özellikle balkon çiçeği olarak içinizi açma garantili.

3. Evlerde Kır Havası: Kız Gözü Çiçeği

İlginç isimli bu yaz çiçeği, uzun saplar üzerindeki katmer katmer sarı taç yapraklarıyla dikkat çeker. Katmer katmer yaprakları olması onu kabarık gösterir ve bu da oldukça hoş bir manzara yaratır. İngilizcede “sunray”, yani güneş ışığı olarak adlandırılır. Bu aslında isabetli bir isim çünkü bu yaz çiçeği odalarınızı ve balkonlarınızı güneş gibi aydınlatabilir.

4. Katmer Katmer Güzellik: Yıldız Çiçeği

Adında yıldız geçen ve katmer katmer olan bir yaz çiçeği daha. Uzun saplardan uzayan bu yaz çiçekleri özellikle pembe ve mercan gibi canlı renkleriyle görenleri büyülüyor. Bu yaz çiçeklerinin bakımı için sıcak bölgelerde onlara hafif gölge sağlamaya dikkat edin.

5. Çayı da Makbul: Ekinezya (Kirpi Otu)

Eski çağlardan beri hem ilaç hem de çay olarak kullanılan bu yaz çiçeği aslında oldukça etkileyici bir görünüme sahip. Ekinezyanın pembemsi mor renkli çiçekleri ve turuncu-kahverengi çıkık ortaları vardır. Bu listedeki birçok yaz çiçeği gibi topraklarını nemli tutmanız ve direkt güneş ışığından korumanız önerilir.

6. Pembe Dile Geldiğinde: Gavura Çiçeği (Gaura)

Uzaktan pespembe ve kalabalık görünen bu yaz çiçeğinin, yakından bakıldığında tek tek pembemsi beyaz yaprakları olduğunu görebilirsiniz. Bu yaz çiçekleri de genelde 5-10 cm arasında uzar ama 5 cm’e kadar olan mini türlerini de bulabilirsiniz.

7. Saksılara Çok Yakışır: Medine Çiçeği

İşte, yaz çiçekleri arasında ev çiçeği olmaya en müsaitler türlerden biri. Üstelik kolayca kurutularak çiçek aranjmanları ve ev dekorasyonunda da kullanılabilir. Yıllık olarak açan bu yaz çiçeğinin beyaz, kırmızı, pembe, eflatun ve mor renklerinden istediğinizi (belki de hepsini) tercih edebilirsiniz.

8. Kadim Bir Savaşçının Adını Taşıyan: Aşil Otu

Yazın bizi kendisinden mahrum bırakmayan bu cömert yaz çiçeğinin, daha doğrusu otunun adının nereden geldiğini bulamadık. (Biliyorsanız yorumlarda bizimle paylaşmanıza çok seviniriz.) Kırlarda sıklıkla görüp yine muhtemelen adını bilmediğimiz bu yaz çiçeğinin sarısı, yaban sümbülünün (nam-ı diğer kedi nanesinin) mavi çiçekleriyle müthiş uyum içinde. Canlı çiçekler olarak da kurutulmuş çiçekler olarak da.

9. Hep Görüp Adını Bilmediklerinizden: Sakallı Dil Çiçeği

Listemizdeki nispeten daha kısa ömürlü ve narin çiçeklerden olan bu yaz çiçeği isminin ilginçliğine nazaran oldukça hoş. Borazan şekilli, mor veya kırmızı renkli çiçekleri canlılıklarıyla daha göz alıcı ama pembe renkli olan da yaz ortasında bahar dalı havası yaratmak için birebir.

10. Yaz Çiçekleri Arasında Olmazsa Olmaz: Sarkan Petunya Çiçeği

Petunya aslında oldukça aşina olduğumuz bir salon çiçeği ve tohumdan da kolaylıkla yetiştirilebiliyor. Bu petunya türü diğerlerinden farklı olarak aynı bir asma gibi sarmaşık özelliğine sahip. Yani, bu yaz çiçeğinin askılı bir saksıda balkon duvarınızı sarmasını sağlayabilirsiniz.

11. Evinizin En Çalışkan Üyesi: Zinya Çiçeği

Kucak dolusu yaz çiçeğine sahip olmak istiyorsanız o zaman sizin çiçeğiniz zinya. Zinyalar sıcak havalara bayılır ve yazları coştukça coşar. (Bazı zinya türleri her hava şartında yetişebilir, yazı kaçırırsanız aklınızda olsun.) Bakımı da kolay, bol güneş ışığı ve düzenli sulama. Canlı renkleri adeta bir yağlıboya tablosu seyrediyormuşsunuz izlenimi yaratacak.

Bahçeler Hakkında Genel Bilgiler