Kazanç Bahçesi Blog


Ağaçlar ve Ağaççıklar


Bahçeye dikilecek ağaçların cinsi bahçenin büyüklüğüyle ilgilidir. Küçük bir bahçeye büyük ağaç dikilmez. Çam, köknar, defne gibi yapraklarını dökmeyen ağaçlar arka plâna dikilmeli, yapraklarını dökenler öne alınmalıdır. Yaprak dökmeyen ağaçların bodur olanları duvar diplerine dikilmelidir

Bazı büyük ağaçlar da ev ve bahçenin rüzgârını kırmak için dikilir. Akçaağaç, dişbudak, köknar bunlardandır. Meyve ağacı, baharda çiçek, yazın ela meyve vermesi bakımından, bahçelerde daima aranan ağaç çeşitlerindendir.

Ağaççıklar sınır yapmakta kullanılır. Bunlar cinslerine göre hem yol kenarlarına, hem de çiçek tarhlarının etrafına dikite bilir, Başlıca türleri japon kirazı, zakkum kartopu, kurtbağrı (lugstrum) ve şimşirdir.

Salkım ağaçları bahçeye ayrı bir güzellik verir. Daha çok havuz kenarlarına dikilirler Salkım söğüt, japon dutu bu aradadır.

Bahçelere güzellik veren ağaççık biçimindeki bitkilerin başında gül gelir. Gül köklü, devamlı bir bitkidir, türlü çeşitleri vardır.

Bahçelerde hem süs, hem meyve bakımından büyük bir yeri olan bitkilerden biri de üzüm asmasıdır. Çardak halinde gölge verdiği gibi çubuk olarak üretilip üzümünden de faydalanılır.

Bahçeler Hakkında Genel Bilgiler